Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арциз Болградського району повертаються послуги сервісного центру ГСЦ МВС

04 Липня 2024 13:31
Валерій Гайдаржи
В Арциз Болградського району повертаються послуги сервісного центру ГСЦ МВС

У місті Арциз планується повернути послуги сервісного центру ГСЦ МВС. Здійснити обмін посвідчення водія або зареєструвати транспортний засіб можна буде в місцевому відділенні ЦНАП. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на офіційний сайт регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

“Сервісні центри МВС на Одещині підписали Узгоджене рішення з Арцизькою міською радою про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг МВС, що надаються територіальними органами з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ через центри надання адміністративних послуг. Завдяки нашому співробітництву на Одещині з’явиться шоста локація, де можна отримати наші послуги” ,- зазначили в сервісному центрі ГСЦ МВС

На офіційному сайті поки що не вказано точних дат початку надання відповідних послуг. Однак зазначено повний їх перелік, які будуть доступні після запуску. Серед них:

  • реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок (для транспортних засобів, які відповідно до законодавства не підлягають огляду/експертному дослідженню, або на які подано підтвердні документи про його проведення, або якщо інформація про його проведення міститься в єдиній інформаційній системі МВС);
  • видача свідоцтва про реєстрацію колісних транспортних засобів для виїзду за кордон; 
  • видача тимчасового реєстраційного талона на право керування транспортним засобом;
  •  видача нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого; 
  • обмін посвідчення водія на право керування транспортними засобами (без складання іспитів); 
  • виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на замовлення власників транспортних засобів, з видачею номерних знаків; перезакріплення індивідуального номерного знака.

Нагадаємо, наприкінці минулого року сервісний центр у місті Арциз, припинив свою роботу, але мешканці міста виступили проти закриття сервісного центру МВС в громаді.

Депутати Арцизької міської ради неодноразово зверталися до Кабінету Міністрів України, Одеської ОВА, Міністерства внутрішніх справ України, Головного сервісного центру МВС щодо відновлення надання послуг територіальним сервісним центром МВС № 5145. Востаннє вони це зробили на сесії в червні 2024 року.

Поділитись
Зараз читають