Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Тарутинській громаді встановили три меморіальні дошки в пам’ять про загиблих воїнів-земляків

22 Лютого 2024 13:01
Наталя Іванова
У Тарутинській громаді встановили три меморіальні дошки в пам’ять про загиблих воїнів-земляків

У селищі Тарутине, біля меморіалу загиблим захисникам, відбувся мітинг, присвячений відкриттю трьох меморіальних дошок. Захід приурочили до Дня Героїв Небесної сотні. Про це повідомила пресслужба Тарутинської селищної ради.

На меморіальному комплексі загиблим воїнам тепер з’явилися ім’я ще трьох захисників, які загинули в російсько-українській війні. На пам’ятнику тепер увіковічені імена Олександра Унгуряна, Вадима Томи та Валентина Бершадського.

Право відкрити меморіальну дошку було надано Тарутинському селищному голові Саві Чернєву, який звернувся до присутніх з промовою, після чого учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх загиблих за свободу та незалежність України та поклали квіти до меморіалу.

Усього на меморіальному комплексі в смт Тарутине вже встановлено 33 дошки.

Днями до Тарутинської та Бородінської громад надійшли ще дві страшні звістки про втрати: в госпіталі від ран помер Ілля Пітель із селища Серпневе, а біля Авдіївки загинув Дмитро Корома з села Нове Тарутине. Тож скоро і їхні світлини будуть дивитися з меморіалу пам’яті…

Нагадаємо, меморіальний комплекс у Тарутине відкрився навесні 2022 року. У серпні 2023 року відбулося відкриття одинадцяти меморіальних табличок, а у грудні було відкрито ще три пам’ятні дошки.

Поділитись
Зараз читають