Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Дунайській обласній лікарні запустили станцію, яка може забезпечити киснем медзаклади півдня Одещини

19 Липня 2024 13:56
Наталя Іванова
У Дунайській обласній лікарні запустили станцію, яка може забезпечити киснем медзаклади півдня Одещини

На базі Дунайської обласної лікарні запустили модернізовану кисневу станцію, яка надасть можливість забезпечити медичним киснем заклади охорони здоров’я і станцію екстреної медичної допомоги на півдні Одещини. Про це повідомляє Ізмаїльська РВА.

На підготовку приміщень для монтажу кисневої станції було витрачено 75 тис грн з обласного бюджету, а безпосередньо на оновлене обладнання – близько 2 млн грн з обласного бюджету.

Нове обладнання дасть змогу забезпечити безперебійне централізоване постачання кисню з розведенням по лікарні.

У станції є технічні можливості для забезпечення виробництва медичного кисню та заправки балонів з потужністю 30 балонів на добу, що дає можливість забезпечити медичним киснем медичні заклади і станції швидкої допомоги не тільки Ізмаїльського району, а й усього півдня Одеської області.

Також в лікарні встановлюють паровий стерилізатор. Цей проєкт фінансується Світовим банком і дозволить проводити очищення (деконтамінацію) медичних пристосувань та інструментів за останнім словом техніки не тільки у Дунайській обласній лікарні, а й інших медичних закладів Одещини.

Паровий стерилізатор

Для забезпечення безперебійного енергопостачання Дунайська обласна лікарня оснащена двома потужними дизель-генераторами.

Нагадаємо, у Дунайській лікарні відкрили важливе для півдня Одещини відділення інтервенційної радіології з агіографічною системою. У Дунайській обласній лікарні планують збільшити відділення для проведення гемодіалізу.

Фото Ізмаїльської РВА.

Поділитись
Зараз читають