Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгороді-Дністровському родинам загиблих військових вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня

11 Червня 2023 13:00
Олександра Сергєєва
У Білгороді-Дністровському родинам загиблих військових вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня

Воїни-прикордонники Дмитро Юр’єв та Віктор Череващенко самовіддано та до останнього подиху боронили кордони України від російських загарбників. Про це повідомляє Морська охорона Держприкордонслужби України.

Дмитро Юр’єв зіткнувся з ворогом у перші дні повномасштабного вторгнення – він захищав Маріуполь. Дмитро загинув 11 березня 2022 року під час виконання бойового завдання щодо стримування та недопущення прориву ворожої техніки та живої сили противника в місто.

Віктор Череващенко під час повномасштабного вторгнення боронив кордони Луганської області.  Два місяці він тримав оборону та намагався не допустити прориву вородих військ на територію України. На жаль, під час масованого артилерійського обстрілу позицій прикордонників Віктор отримав поранення несумісні з життям.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі штаб старшину Дмитра Юр’єва та старшого сержанта Віктора Череващенка нагороджено орденами «За мужність» III ступеню посмертно.

Урочисте вручення державних нагород відбулося декілька днів тому у місті Білгород-Дністровський. Нагороди рідним загиблих героїв передав начальник Регіонального управління Морської охорони Державної прикордонної служби України контр-адмірал Олег Костур.

Поділитись
Зараз читають