Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгороді-Дністровському оголосили про намір підняти тариф на водопостачання: містяни обурені

28 Серпня 2024 12:25
Олександра Сергєєва
У Білгороді-Дністровському оголосили про намір підняти тариф на водопостачання: містяни обурені

Не пройшло й пів року з моменту останнього зростання вартості водопостачання та водовідведення, які наразі є ледь не найбільшими в області, як КП «Білгород-Дністровськводоканал» знову планує підвищити вартість послуг. Про це “Махала” дізналася з сайту Білгород-Дністровської міської ради. 

Так, планується підняти вартість водопостачання з 38,53 грн/м³ до 46,25 грн/м³, а водовідведення з 35,65 грн/м³ до 43,63 грн/м³.

Підняття тарифу обґрунтовується тим, що з моменту останнього перегляду вартості послуг витрати зросли на 8508,3 тис.грн через здорожчання електроенергії та паливно-мастильних матеріалів. 

Мешканці обурені такою зухвалістю з боку підприємства, адже коштом їх податків з місцевого бюджету для «Білгород-Дністровськводоканал» було придбано сонячні батареї та постійно купляють паливо для генераторів.

Крім того, на сесії 15 липня міська рада зняла з КП «Водоканал» сплату за землю на 2025 рік. Тож мешканці не розуміють, чому керівництво підприємства замість того, щоб знизити тариф на водопостачання та водовідведення хоча б на суму податку за землю, навпаки його підвищує. Також останній раз до платіжок внесли ще й плату за абонентське обслуговування.

Мешканців не влаштовую й якість води – вона технічна, аби пити люди мають окремо замовляти собі воду у бутилях. 

Мало того, питну купуємо окремо, ще й побутова постійно підвищується. Скоро буде коштувати як Боржомі”, – обурюється місцева мешканка Олена.

Зазначимо, що повідомлення було оприлюднено на сайті міської ради 22 серпня, з можливістю оскаржити рішення протягом 7 днів. Проте, на офіційній сторінці у Фейсбук та в офіційному телеграм-каналі про це не написали ані слова.

Однак, дізнавшись про намір, мешканці міста запланували на сьогодні, 28 серпня, мирний пікет біля будівлі адміністрації, аби показати своє ставлення до ситуації та зупинити підвищення і так надвисоких тарифів. 

Раніше “Махала” повідомляла, що в Арцизькій громаді, Рені та Ізмаїлі також підвищили тариф на водопостачання та водовідведення. 

Фото пабліка Наше місто Білгород-Дністровський у Фейсбук.

Поділитись
Зараз читають