Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Центр матері та дитини в Болграді знову виставили на аукціон за “фулпрайс” 

10 Червня 2024 11:38
Олександра Сергєєва
Центр матері та дитини в Болграді знову виставили на аукціон за “фулпрайс” 

Аукціон з продажу недобудованого пологового будинку “Центр матері та дитини” та допоміжних приміщень має відбутися 28 червня. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро. Продаж. 

Це вже четверта спроба Болградської міської ради продати під будівельні матеріали незавершене будівництво пологового будинку за 10 525 400 гривень.  

Торги мають відбутися шляхом трираундового англійського аукціону. Він передбачає, що до початку аукціону учасники подають свої закриті цінові пропозиції. Потенційні покупці не знають, чи є ще конкуренти та не бачать ставки один одного. Електронна торгова система ранжує ставки учасників від найменшої до найбільшої й той, хто зробив найвищу (закриту) цінову пропозицію має право останнього ходу в кожному з раундів. Це дає йому найвищі шанси на перемогу.

Аукціон розпочнеться, коли на торги зареєструється щонайменше два учасники. Проте в певних напрямах лот може викупити єдиний зареєстрований учасник за тією ціною, яку він запропонував. Протягом трьох раундів, які тривають по 3 хвилини учасники змагаються за лот та підвищують свої ставки. Коли аукціон завершується, вся інформація про учасників розкривається.

Цікаво, на що розраховує влада, виставляючи лот за повну ціну, враховуючи те, що його не захотіли придбати ані за пів ціни (5 262 700,00 грн без ПДВ), ані на голландському аукціоні, де учасники могли суттєво “збити” ціну. 

Зазначимо, саме за допомогою голландського аукціону міській раді вдалося продати будинок доктора Начєва. Однак там ціна стала майже в чотири рази менше, ніж хотіли спочатку. 

Нагадаємо, будівля “Центру матері і дитини” тривалий час перебуває в аварійному стані. Журналісти видання “Махала” відвідали територію та подивилися, що саме намагається продати міська рада за понад 10 мільйонів. Фото можна подивитися за посиланням

Поділитись
Зараз читають