Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тарутинська громада повідомила про смерть свого благодійника і кращого друга

02 Лютого 2024 10:02
Олександра Сергєєва
Тарутинська громада повідомила про смерть свого благодійника і кращого друга

В Тарутинській громаді сповістили, що пішов з життя благодійник, кращий друг мешканців Тарутинської громади, професор компанії «HELLING“ (Німеччина) – Натаніель Рисс, який народився в смт Серпневе. Йому було 88 років. Про це повідомляє «Махала».

«Багато добрих справ зробив для своєї малої Батьківщини Натаніель Рисс. За його ініціативою і допомогою створений чудовий парк в селищі Серпневе та німецький культурний центр «Бессарабський дім» в селищі Тарутине. Він постійно допомагав Серпневській школі та дитячому садку, а Тарутинській лікарні передав чимало медичного обладнання», – про це розповіли  в Тарутинській громаді.

Натаніель Рисс останній раз приїзжав до Тарутинської громади в жовтні 2023 року. Його не зупинила війна в Україні. Навпаки, від хотів підтримати земляків. Тоді разом з Тарутинським селищним головою Савою Чернєвим та головою німецького культурного товариства “Бессарабський дім” Світланою Крук обговорювали проєкт розвитку Серпневого як візитівки на кордоні країни та плани по відродженню територій громади.

Незадовго до початку війни Тарутинська лікарня отримала дороговартісне обладнання – цифровий мамограф, стереотаксіс, дефіблірятор, операційну лампу та обладнання для дитячого відділення. Також Рисс передав інструментарій хірургічному відділенню Тарутинської лікарні.

«Керівництво та працівники Тарутинської селищної ради глибоко сумують з приводу цієї непоправної втрати та висловлюють щирі співчуття рідним, друзям, колегам померлого, розділяють біль втрати», – повідомляють в громаді.

На фото: Сава Чернєв, Натаніель Рисс, бізнес-партнер благодійника Леонід Неправда, Світлана Крук.

Поділитись
Зараз читають