Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пʼятеро загиблих захисників з Саратщини стали Почесними мешканцями своєї малої Батьківщини

16 Березня 2024 16:15
Алла Корінь
Пʼятеро загиблих захисників з Саратщини стали Почесними мешканцями своєї малої Батьківщини

Перелік Почесних мешканців Саратської громади, на жаль, періодично поповнюється. На останній сесії селищної ради, яка відбулася 15 березня, депутати затвердили рішення про присвоєння звання «Почесний мешканець населеного пункту Саратської селищної територіальної громади» ще пʼятьом загиблим захисникам. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Почесними мешканцями селища Сарата стали: Донос Олександр Павлович, військовослужбовець ЗСУ, загинув у 29-річному віці в пекельних боях за Авдіївку Донецької області; Білошицький Сергій Вікторович, військовослужбовець ЗСУ, який віддав своє життя 7 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на передовій; Іванов Артур В’ячеславович, 46-річний воїн, який загинув 5 грудня 2023 року у районі населеного пункту Орлянське Куп’янського району на Харківщині;  Стоянов Андрій Іванович, який віддав своє життя на фронті за вільне майбутнє України.

Окрім цього званням “Почесний мешканець села Зоря” нагороджений Така Павло Іванович, який добровільно вирушив на війну на початку повномасштабного вторгнення й віддав своє життя в боях за Соледар Бахмутського району ще на початку 2023 року. Понад рік чоловік вважався безвісти зниклим, однак врешті решт його тіло вдалося репатріювати додому й 16 січня 2024 року його поховали в селі Зоря.

Короткі біографічні дані про загиблих військових будуть внесені до «Книги почесних мешканців населеного пункту Саратської селищної територіальної громади». Таким чином Почесними мешканцями громади є 29 воїнів.

Нагадаємо, в травні 2023 року рішенням сесії Саратської селищної ради Почесними мешканцями населених пунктів громади стали 12 загиблих військових. Нагороди за своїх героїчних чоловіків отримали родини воїнів під час пленарного засідання ради. В липні цього ж року до цього переліку додалися ще двоє загиблих воїнів, а на завершальній сесії 2023 року депутати визнали Почесними мешканцями громади ще десятеро загиблих військових.

Поділитись
Зараз читають