Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На гачок шахрая попався мешканець Ізмаїла: на Одещині викрили псевдоконтррозвідника, який продавав посади в СБУ

01 Лютого 2024 16:00
Олександра Сергєєва
На гачок шахрая попався мешканець Ізмаїла: на Одещині викрили псевдоконтррозвідника, який продавав посади в СБУ

Чоловік видавав себе за діючого співробітника СБУ і пропонував за гроші фейкове працевлаштування в одному з обласних управлінь української спецслужби. Про це повідомили у поліції. 

Продавцем посад виявився громадянин сусідньої європейської країни, який спеціалізувався на шахрайських схемах у фінансовій сфері. Він і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за крадіжки банківських коштів, а у суді на нього вже знаходяться дві справи, які очікують розгляду.

Цього разу чоловік вирішив не просто красти кошти, а вигадав цілу схему – продавав посади у Службі безпеки України довірливим чоловікам за чотири тисячі доларів. 

Після одержання грошей від потенційного кандидата шахрай переставав виходити на зв’язок та починав шукати нового «клієнта».

Одним з таких «кандидатів» виявився мешканець Ізмаїла. Шахрай пообіцяв довірливому громадянину посприяти у працевлаштуванні до спецслужби.Таким чином він кількома траншами отримав на рахунок майже 143 тисячі гривень, після отримання яких зник. 

Затримали шахрая під час отримання коштів від українського військового, якому той пообіцяв сприяти у переведенні з війська на службу в СБУ.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому повторно. За скоєне йому загрожує до 3-х років тюрми.

Поділитись
Зараз читають