Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканцям Арцизької громади слід готуватися до підвищення тарифів на воду

12 Березня 2024 15:00
Наталя Іванова
Мешканцям Арцизької громади слід готуватися до підвищення тарифів на воду

Арцизькій міський голова Сергій Порпуланський повідомив, що в громаді обговорюється питання підвищення тарифів на водопостачанні і водовідведення. Про це повідомляє «Махала».

І хоча рішення з цього питання ще не прийнято, ймовірніше в громаді підуть на непопулярний крок і підвищать тарифи. Голова громади пояснив, чому прийдеться це зробити.

«Довгий час громада була спроможна компенсувати з бюджету різницю між фактичними витратами комунальних підприємств та наявними тарифами. Але через вилучення грошей з місцевих бюджетів, зростання тарифів на електроенергію і паливо та зміни у законодавстві щодо оплати праці, ми не можемо тягнути цю компенсацію. Вже зараз комунальні підприємства мають заборгованість з електроенергії. Рано чи пізно постане питання щодо спроможності громади забезпечувати населення водою. Окрім того, законодавством не допускається встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги нижче за розмір економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво», – повідомив Сергій Парпуланський.

Він надав дані щодо фактичної ситуації з витратами з водопостачання у кожному населеному пункті громади для обговорення.

Поки ця тема не викликала жвавого обговорення серед мешканців громади, на відзнаку від інших громад. Наприклад, Ренійської.

Нагадаємо, в Ренійській громаді підвищення тарифів поставили на паузу, поки розглядають лист мешканців громади, які не погоджуються зі зростанням цін.

В Болградській громаді збільшили вартість тарифів з 1 вересня 2023 року.

Фото Арцизької міської ради

Поділитись
Зараз читають