Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканці Тарутине б’ють на сполох: біля населеного пункту як гриби розростаються сміттєзвалища 

27 Жовтня 2024 15:05
Олександра Сергєєва
Мешканці Тарутине б’ють на сполох: біля населеного пункту як гриби розростаються сміттєзвалища 

Місцева мешканка Марія Кисельова оприлюднила у соцмережах відео, яке зняла дорогою до місцевого сміттєзвалища – вздовж усього шляху з обох боків насипані купи сміття. 

Нещодавно у групі нам демонстрували пейзажі Арцизу та Кілії, а я хочу показати краєвиди Тарутине. Ось тільки що їхали вивезти сміття на звалище, а там така красота. І це не саме сміттєзвалище, це дорога у бік сміттєзвалища вся у смітті. На саме звалище заїхати взагалі неможливо. Це розсадник епідемії”, – написала жінка під відео. 

Мешканці підтримали обурення авторки допису та вважають, що необхідно терміново звертатися до екологічної інспекції.

“Ми не повинні це так залишати. Сюди треба викликати екологів, а ці кадри розповсюдити по всіх соцмережах. Це просто жах. Як могли таке допустити”, – написала обурена мешканка Тетяна Сичевська.

Думки щодо того, хто винен у засміченні території, розділилися навпіл – половина вважає, що це провина мешканців, адже саме вони не довозять сміття до звалища, а скидають його по дорозі. Інша половина вважає, що це провина місцевої влади, яка отримує кошти за вивіз сміття, а сміттєві баки по населеному пункту постійно повні та викидати сміття вже просто нікуди. 

Один з коментаторів написав, що це сміття саме комунальні підприємства й викидають вздовж дороги, бо на сміттєзвалище просто неможливо заїхати. 

На цю проблему терміново потрібно звернути увагу, адже якщо так піде далі, сміттєзвалище буде ставати все більше і скоро буде на неприпустимо близькій відстані до житлових будинків мешканців, які будуть усім цим дихати. 

Поділитись
Зараз читають