Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Колишнього голову однієї з сільрад Болградського району підозрюють у розкраданні коштів на ремонті Будинку культури

20 Серпня 2024 14:00
Олександра Сергєєва
Колишнього голову однієї з сільрад Болградського району підозрюють у розкраданні коштів на ремонті Будинку культури

У 2018 році чиновник вступив у змову з директором місцевого підприємства, яке спеціалізується на будівельних роботах, та привласнив кошти, що були виділені на капітальний ремонт будинку культури. Через шість років правоохоронцям вдалося зібрати достатньо доказів злочину та висунути усім учасникам обвинувачення. Про це повідомили у поліції.

Встановлено, що чиновник забезпечив спільнику «перемогу» в тендерних закупівлях та внесення цих відомостей в електронну систему «Prozorro». А технічний нагляд та контроль за якістю й обсягами робіт за добу до підписання акту приймання виконаних будівельних робіт доручив представнику іншої фірми, директором якої є близька особа підрядника.

Після цього спільники в документах сказали, що виконали повний обсяг робіт, хоча насправді була зроблена лише мала частка. Внаслідок цього на рахунок будівельної фірми було перераховано майже 700 тисяч гривень, хоча за виконану роботу мали нарахувати не більше 200. 

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили усім учасникам про підозру у розтраті та заволодінні чужим майном. 

Досудове розслідування відносно чиновника та підрядника вже завершено і обвинувальні акти скеровані до суду. Слідство щодо інженера з технічного нагляду триває.

За скоєне чиновнику та його спільникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитись
Зараз читають