Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Коли борець з Болградського району виступить на Олімпіаді у Парижі та де подивитися?

04 Серпня 2024 17:35
Ганна Ковальова
Коли борець з Болградського району виступить на Олімпіаді у Парижі та де подивитися?

У Парижі тривають Олімпійські ігри. Змагання зі спортивної боротьби, на яких честь нашої країни представлятиме уродженець селища Тарутине Болградського району Василь Михайлов, розпочнуться вже в цей понеділок. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Асоціацію спортивної боротьби України.

Борець вільного стилю Василь Михайлов виступатиме у звичній для себе ваговій категорії – 86 кг. Його перший виступ відбудеться 8 серпня. О 12:30 розпочнеться 1/8 фіналу, о 13:50 відбудеться 1/4 фіналу та о 19:35 пройде півфінал. Якщо Василь Михайлов успішно покаже себе під час змагань – для нього олімпіада продовжиться й наступного дня, під час медальних сутичок. О 12:00 на головній арені Олімпіади пройдуть втішні сутички. А вже ввечері розпочнеться битва за медалі: о 21:05 кращі борці з різних країн світу боротимуться за третє місце, а о 21:30 відбудеться фінал Олімпіади зі спортивної боротьби.

Участь в Олімпіаді-2024: тернистий шлях Василя Михайлова

Для Василя Михайлова це вже другі Олімпійські ігри.  У 2020 році Василь вже був учасником літніх Олімпійських ігор в Токіо. Цього разу шлях на Ігри у Василя досить важкий. За можливість представляти Україну на Олімпіаді спортсмен боровся декілька разів. Спершу він поступився іншим спортсменам під час світового відбору у Баку (Азербайджан), потім він впевнено йшов до мети, але програв під час відбору у Стамбулі (Туреччина). Через ці поразки Василь Михайлов не зміг зайняти місце у збірній країни, але за декілька тижнів до початку Олімпіади стало відомо, що «індивідуальні нейтральні атлети» з росії відмовилися їхати на змагання, і через це відбувся перерозподіл Олімпійських квот. Оскільки Василь і інші українські спортсмени перебували на перших непрохідних позиціях у своїй ваговій категорії на кваліфікаційних турнірах, де були здобуті ліцензії «нейтральними атлетами», саме Україна отримала дані квоти. Таким чином Василя Михайлова включили до складу збірної України.

Де подивитися Олімпіаду-2024?

Вболівати за земляка та стежити за розвитком подій можна на Суспільному мовнику. Тут транслюються усі події Олімпіади-2024. Також дізнатися результати сутичок можна на офіційному сайті Олімпіади за посиланням.

Літні Олімпійські ігри розпочалися в Парижі 26 липня та триватимуть до 11 серпня. Збірна України представлена у 26-ти із 32-х дисциплін, які входять до програми Олімпійських ігор. Станом на сьогодні українці вже завоювали три медалі: золоту медаль завоювала українська збірна з жіночого командного турніру з фехтування. Срібну медаль здобув Сергій Куліш у стрільбі з гвинтівки з трьох позицій на дистанції 50 метрів. Бронзову медаль здобула Ольга Харлан в індивідуальному змаганні з фехтування.

Поділитись
Зараз читають