Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Довгоочікуваний ремонт багатоповерхівки в Сергіївці розпочнеться вже наступного тижня

07 Грудня 2023 14:32
Олександра Сергєєва
Довгоочікуваний ремонт багатоповерхівки в Сергіївці розпочнеться вже наступного тижня

Сьогодні, 7 грудня, відбулась виїзна робоча нарада між Службою відновлення, представниками Сергіївської сільської влади та новим підрядником, під час якої було укладено договір на капітальний ремонт. Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

На зустрічі обговорили план відбудови будівлі з виконанням зовнішнього та внутрішнього оздоблення, влаштуванням всіх основних комунікацій та підключення їх до мережі, а також строки виконання. Так, роботи з реконструкції розпочнуться вже з наступного понеділка, 11 грудня. А завершити роботи підрядник має не пізніше листопада 2024 року.

Нагадаємо, місяць тому Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, який зробить капітальний ремонт дев’ятиповерхового житлового будинку в смт Сергіївка. Переможцем стало підприємство“Діск – Південь”.

Зазначимо, це була друга спроба знайти підрядника на ремонт пошкодженої будівлі. Попередній тендер оголосили 6 жовтня. Пропозиція надійшла лише від однієї компанії, проте її тендерна документація не відповідала вимогам. 

Тому, перш ніж оголосити другий тендер, Служба відновлення в Одеській області провела публічні консультації з представниками будівельних компаній. Учасникам розповіли про план відбудови та обговорили процедуру закупівлі і основні тендерні вимоги.

Довідково:

1 липня 2022 року вночі російські окупанти завдали ракетний удар по Одеській області. Було зафіксовано три ракети типу Х-22. Одна з них влучила у дев’ятиповерховий будинок в центрі Сергіївки внаслідок чого був повністю знищений цілий під’їзд багатоповерхового житлового будинку. У ту страшну ніч у власних квартирах загинула 21 людина.

Болградський район тоді також зазнав важкої втрати – під час атаки у будинку знаходилася мешканка села Банівка Василівської громади Наталія Мільчева.

Цілий рік на об’єкті нібито тривали роботи з відновлення. Коли Одеську область очолив Олег Кіпер, який навідався на будівництво, стало відомо, що за цей час не було зроблено майже нічого. В інтерв’ю місцевим ЗМІ очільник ОВА зазначив, що така ситуація склалася через недобросовісного підрядника. Тоді ж він пообіцяв, що візьме відновлення будинку на особистий контроль.

Поділитись
Зараз читають