Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Допомога у створенні належних умов для ВПО: до Ізмаїльського району завітали представники гуманітарної організації ACTED

Допомога у створенні належних умов для ВПО: до Ізмаїльського району завітали представники гуманітарної організації ACTED

Вчора, 30 січня, відбулася зустріч представників французької організації ACTED з керівництвом Ізмаїльського району, головою Суворовської селищної ради та керівниками МТП ВПО, під час якої б обговорили ситуацію із внутрішньо переміщеними особами на території району, можливість покращення їх становища та збільшення кількості місць тимчасового проживання. Про це повідомили у пресслужбі Ізмаїльської районної державної адміністрації.

Міжнародна організація презентувала керівництву району свої проєкти, а саме: допомогу у проведенні ремонтів в місцях тимчасового проживання ВПО та в соціальному житлі, забезпечення людей базовими потребами та наданні інформаційної допомоги з працевлаштування або ж організації власної справи. Реалізація цих проєктів значно допоможе громадам, у яких проживають переселенці.

Також під час зустрічі вирішили налагодити взаємодію між представниками організації та громадами району щодо надання допомоги відповідній категорії населення. Наостанок керівники району висловили сподівання стосовно подальшої співпраці.

Довідково:

ACTED (Агентство з технічного співробітництва та розвитку) була створено у Парижі в 1993 році. В Україні організація почала працювати з 2015 року у зв’язку із збройним конфліктом у Донбасі і працювала тільки на сході країни.

Після початку повномасштабного вторгнення робота організації розповсюдилася на всю територію України та ближнє зарубіжжя для підтримки постраждалих від війни.

ACTED надає комплексну допомогу за трьома напрямками:

  • Надання оперативної гуманітарної допомоги за умов активних конфліктів з упором на важкодоступні райони.
  • Забезпечення задоволення основних потреб переміщених осіб у країнах, що приймають.
  • Підтримка відновлення нещодавно визволених територій.

Фото Ізмаїльської РДА

Поділитись
Зараз читають