Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Допомагав військовозобов’язаним втекти за кордон: мешканець Тарутинської громади постав перед судом

15 Лютого 2024 13:51
Олександра Сергєєва
Допомагав військовозобов’язаним втекти за кордон: мешканець Тарутинської громади постав перед судом

Тарутинський районний суд визнав мешканця села Калачівка винним і призначив йому покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі. Однак, враховуючи пом’якшувальні обставини та щире каяття, замінив реальне покарання іспитовим строком. Про це «Махала» дізналася з судового реєстру.

Організатора затримали ще у березні 2022 року, однак суд відбувся лише декілька днів тому.

Тоді підсудний, будучи мешканцем прикордонного населеного пункту, розташованого поблизу українсько-молдавського державного кордону, добре орієнтованим на місцевості, володіючи інформацією про розміщення місцевих пунктів пропуску та розклад чергувань змінних нарядів працівників Державної прикордонної служби України, збирався перевести через кордон двох чоловіків призовного віку.

«Клієнтів» він зустрів в смт Серпневе. Долучивши до злочину свого приятеля, який не знав про намір підсудного і був лише водієм, усі четверо на автомобілі вирушили до кордону.

Ухилянтів вони довезли до ділянки між населеними пунктами смт. Серпневе та с. Калачівка, та залишили на відстані близько 600 м від лінії державного кордону України та сказали куди їм надалі йти, щоб не потрапити на очі прикордонників.

План був хорошим, але не вдався – прикордонники затримали ухилянтів, а ті, в свою чергу, здали їм організатора.

Під час судового засідання обвинувачений щиро розкаявся у скоєному та попросив суворо його не карати, адже він має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей.

Суд врахував усі пом’якшувальні обставини та замінив реальне покарання на один рік іспитового строку.

Поділитись
Зараз читають