Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська громада витратила на військових лише 1,2% від сплачених ними податків (Документ)

12 Липня 2023 10:02
Ганна Ковальова
Болградська громада витратила на військових лише 1,2% від сплачених ними податків (Документ)

Протягом січня по травень 2023 року військова частина А7350 (Болградський батальйон територіальної оборони) отримала від Болградської громади допомогу на суму 300 тисяч гривень, що складає 1,2% від суми, яку військові сплатили в бюджет громади як податок на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Про це інтернет-виданню “Махала” повідомив командир військової частини, підполковник Сергій Новіков.

Він розповів журналістам видання, що за вищезазначений час в бюджет громади військові перерахували 25 814 738,26 грн. У відповідь вони отримали допомогу у розмірі 300 тис. грн, що є 1,2% від загальної суми.

Підполковник Новіков обурений цим фактом.

“Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» місцева влада повинна забезпечувати у межах відповідних видатків місцевих бюджетів належне фінансування заходів національного спротиву місцевого значення та підготовки громадян України до національного спротиву. Керівництву військової частини A7350 не відомо про наявність будь-яких програм підтримки територіальної оборони. З початку 2022 року по теперішній час керівництво військової частини А7350 неодноразово зверталося до Болградської міської ради с заявками на задоволення негайних потреб, необхідних для забезпечення функціонування та виконання бойових завдань за призначенням, але реалізовувалися не в повної мірі, а деякі взагалі не реалізовані” – зазначив підполковник Новіков.

Військові вважають, що з боку місцевої влади взагалі відсуне військово-патріотичне і духовно-моральне виховання населення, немає почуття особистої відповідальності за захист Батьківщини та громади, не в повної мірі налагоджено механізм економічної підтримки територіальної оборони; відчувається не бажання ухвалювати ніяких фінансових рішень щодо сприяння обороні; не відчувається ні якої підтримки сімʼям загиблих, зниклих безвісти та поранених військовослужбовців Болградського батальйону територіальної оборони.

Детальне розслідування інтернет-видання “Махала” про те, чому військове командування Болградської територіальної оборони прийняло рішення перевести податок на доходи фізичних осіб до Арцизької громади читайте за посиланням.

Відповідь військової частини А7350 на інформаційний запит інтернет-видання “Махала” частина 1.
Відповідь військової частини А7350 на інформаційний запит інтернет-видання “Махала” частина 2.
Поділитись
Зараз читають