Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Більшість навчальних закладів не має підземних укриттів: Ізмаїльська РДА просить Кабмін дозволити школам та дитячим садкам працювати очно

13 Серпня 2024 11:44
Олександра Сергєєва
Більшість навчальних закладів не має підземних укриттів: Ізмаїльська РДА просить Кабмін дозволити школам та дитячим садкам працювати очно

Через внесення змін до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України відомий раніше принцип “двох стін” при повітряній тривозі більше не діє. Заклади освіти, які мають намір приймати дітей на очне навчання, зобов’язані мати повноцінні укриття. Оскільки в Ізмаїльському районі багато закладів не мають змоги зробити повноцінне укриття, голова РДА буде звертатися до вищого керівництва, аби ті дозволили закладам відкритися з 1 вересня. Про це повідомила пресслужба Ізмаїльської районної державної адміністрації. 

Остання перевірка закладів району показала, що у Кілійській громаді захисні споруди мають 9 закладів – чотири мають власні укриття, а ще п’ять використовують орендовані захисні споруди. 

11 закладів освіти Кілійської міської ради, з яких 7 шкіл та 4 дитячих садки, не мають підземних укриттів через високий рівень ґрунтових вод. А в закладах освіти Вилківської територіальної громади ситуація ще гірша.

Тож, заборона на використання укриттів за правилом двох стін може привести до того, що з 1 вересня 2343 здобувачі освіти закладів дошкільної та загально середньої освіти вимушені будуть навчатися дистанційно. 

В інших громадах району ситуація трохи краща, однак все одно є доволі багато закладів, що не мають повноцінних укриттів. 

Враховуючи усе вищесказане голова Ізмаїльської РДА Родіон Абашев звернувся до очільника Одеської обласної державної адміністрації з проханням розглянути на рівні Кабінету Міністрів України можливість продовжити очне навчання в цих закладах за правилом “двох стін”.

Поділитись
Зараз читають