Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Білгород-Дністровська районна рада обрала нового керівника: хто їм став

02 Листопада 2023 10:00
Олександра Сергєєва
Білгород-Дністровська районна рада обрала нового керівника: хто їм став

У вівторок, 31 жовтня, відбулася позачергова чотирнадцята сесія Білгород-Дністровської районної ради, під час якої нарешті було обрано нового керівника. Про це повідомляє «Махала» з посиланням на власні джерела.

На посаду голови спочатку висували свої кандидатури два депутати, однак незадовго до сесії один із них зняв свою кандидатуру, тож єдиним претендентом залишився Олександр Єрошенко. За нього свій голос віддали 22 колеги по депутатському корпусу.

Тепер Олександр Єрошенко як новообраний голова має налагодити роботу органу влади, вирішуватиме нагальні питання та проблеми, яких за часи безвладдя накопилося багато.

Нагадаємо, майже три місяці робота районної ради була паралізована через затримання колишнього очільника райради Григорія Мельниченка. 15 серпня на позачерговій сесії прийняли рішення про припинення його повноважень як голови районної ради, однак ані заступника, ані нового голову не призначили.

Через це райрада  втратила можливість повноцінно працювати, адже стало нікому підписувати документи, у тому числі і банківські.

На початку вересня колектив Білгород-Дністровської районної ради звернувся до президії ради і депутатів з заявою про порушення їх прав – вони не отримували зарплатню декілька місяців. Тоді вони попросили депутатів якнайшвидше обрати нового керівника, адже працювати на «громадських засадах» вже неможливо, і до того ж, зростають борги за комунальні послуги, адже документи про виділення коштів на їх сплату також нікому підписати.

 Через тиждень після звернення колективу райрада отримала листа від енергопостачальної компанії у якому ДТЕК заявила про свій намір припинити співпрацю із райрадою, адже станом на середину вересня борг складав майже 150 тисяч гривень.

Однак все це не стало стимулом провести засідання та терміново обрати керівника – вибори голови райради відбулися майже через два місяці.

Довідково:

Олександр Єрошенко народився 2 травня 1982 року. До складу районної ради його обрали від партії “Слуга народу” у жовтні 2020 року. У ході депутатської діяльності очолював постійну комісію з питань майнових відносин, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування. До цього був членом партії «Відродження».

Поділитись
Зараз читають