Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Апарат Білгород-Дністровської районної ради вже другий місяць працює на «громадських засадах»

07 Вересня 2023 15:01
Ганна Ковальова
Апарат Білгород-Дністровської районної ради вже другий місяць працює на «громадських засадах»

Колектив Білгород-Дністровської районної ради звернувся до президії ради і депутатів з заявою про порушення їх прав. Про це повідомляють місцеві пабліки.

З 1 серпня вони не отримують заробітну плату у зв’язку з тим, що на виконання ухвали Київського районного суду м.Одеса Григорія Мельниченка відсторонили від посади голови районної ради, також рішенням ради від 23 серпня 2023 року його повноваження голови припинені згідно із поданою заявою. Хоча на офіційному сайті Білгород-Дністровської райради він і досі значиться головою.

Білгород-Дністровська районна рада залишилася взагалі без керівництва – немає ні голови, ні заступника голови. А це означає, що нікому підписувати документи, в тому числі і банківські. Працівники аппарату районної ради заявляють про те, що вимушені працювати на «громадських засадах», тобто безкоштовно. Не сплачуються і комунальні послуги. Звернення підписали шість членів колективу районної ради.

Нагадаємо, на початку серпня очільника Білгород-Дністровської районної адміністрації затримали за підозрою у викраденні державного майна. Згодом Мельниченко вийшов з під варти, заплативши заставу, а в соцмережі навіть з’явилося відео його відпочинку у кафе та на рибалці.

До відома. Після адміністративно-територіальної реформи у районних  рад не залишилося ні повноважень, ні грошей. Вони існують сьогодні лише тому, що ця норма є в Конституції України. Внести зміни до Конституції до війни народні депутати не встигли. А під час війни це зробити неможливо. На утримання районних рад і досі кошти виділяють з державного бюджету.

Поділитись
Зараз читають