Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Жигарєв Сергій

26 Жовтня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Жигарєв Сергій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця міста Вилкове Ізмаїльського району Жигарєва Сергія Михайловича, який загинув від рук російських окупантів у липні 2024 року. 

Як повідомляє виконавчий комітет Вилківської міської ради, народився Сергій 7 вересня 1979 року. Останні роки чоловік мешкав та працював у місті Вилкове. 

З початку повномасштабного вторгнення Сергій добровільно долучився до лав ЗСУ. Був молодшим сержантом, командиром управління артилерійської бригади. Виконував свій військовий обов’язок на запеклих ділянках фронту, зокрема на Донеччині. Був зразковим військовослужбовцем і  вірним побратимом, який завжди йшов на допомогу, попри обставини. 

Під час виконання бойового завдання в зоні проведення військових дій захисник отримав важке поранення, внаслідок якого був шпиталізований. Лікарі довго боролись за життя воїна, однак 8 липня 2024 року в лікарні міста Дніпро Сергій помер. 

13 липня захисника провели в останню путь та поховали у місті Вилкове на місцевому кладовищі. Присутні на похованні побратими обіцяли помститися за важку втрату. 

Поділитись
Зараз читають