Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Каракуртському ліцеї Василівської громади вшанували пам’ять загиблого воїна Дерментлі Анатолія 

15 Жовтня 2024 16:07
Валерій Гайдаржи
У Каракуртському ліцеї Василівської громади вшанували пам’ять загиблого воїна Дерментлі Анатолія 

Сьогодні, 15 жовтня, у Каракуртському ліцеї відбулася лінійка-реквієм до річниці загибелі захисника України, мешканця села – Дерментлі Анатолія Миколайовича. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посилання на групу ліцею у Фейсбук.

Захід пройшов на подвір’ї рідної школи Анатолія Дерментлі, де раніше на стіні була встановлена меморіальна табличка на його честь. Серед присутніх були староста села Олена Жечева, волонтерка Любов Няглова, адміністрація та учні Каракуртського ліцею. Присутні вшанували пам’ять загиблого воїна хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки. Учні школи виступили з патріотичною промовою, підкреслюючи важливість пам’яті та вшанування загиблих воїнів.

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять нашого захисника, який загинув, виконуючи свій службовий обов’язок під час російсько-української війни, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Наше головне завдання — зберегти пам’ять про героїчні вчинки наших земляків, адже вони віддають своє життя за те, щоб ми могли жити в незалежній Україні”, – відзначили в Каракуртському ліцеї.

Анатолій Миколайович Дерментлі народився 3 вересня 1980 року в багатодітній родині. Навчався в Каракуртському ліцеї. Після його закінчення здобув фах тракториста, а згодом електрозварювальника в Одесі. Останні роки працював у будівельній сфері.

27 грудня 2022 року був мобілізований до Збройних Сил України, служив у 118-й окремій механізованій бригаді на посаді вогнеметника та проходив курси першої медичної допомоги. Попри отримані контузії, Анатолій повертався до служби.

 15 жовтня 2023 року він загинув під час бойового завдання на Запорізькому напрямку, а 22 жовтня його поховали в рідному селі.

Фото Каракуртського ліцею

Поділитись
Зараз читають