Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

За минулу добу поліція опрацювала понад 2 тисячі хибних повідомлень про замінування соціальних обʼєктів

15 Жовтня 2024 13:01
Ганна Ковальова
За минулу добу поліція опрацювала понад 2 тисячі хибних повідомлень про замінування соціальних обʼєктів

Поліція перевірила об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування – всі вони виявились неправдивими. Переважна їх більшість надійшла з російських IP-адрес. Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель. Про це повідомили в поліції.

За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, по всіх регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надійшли анонімні листи про замінування їхніх будівель. Такі повідомлення надходили й до громад Бессарабії, наприклад, до Ізмаїльської районної військової адміністрації.

“Такі повідомлення – це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів”, – зазначили в пресслужбі поліції.

Правоохоронці нагадують: за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до восьми років (ст. 259 Кримінального кодексу України).

Поділитись
Зараз читають