Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Лазарєв Григорій

13 Жовтня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Лазарєв Григорій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця Болграда Лазарєва Григорія Борисовича, який загинув від рук російських окупантів у липні 2023 року.

Як повідомляє Болградська міська рада,  народився Григорій Борисович 20 травня 1972 року у Болграді. Тут закінчив місцеву школу №3. Працював у відділені Болградської поліції. У Болграді створив і родину, разом із дружиною мали дочку та сина. 

Чоловік був учасником АТО та ООС, де здобув досвід проведення евакуації пошкодженої військової техніки з бойових позицій. 

Григорій Борисович виконував бойові завдання за призначенням у складі батальйону управління та забезпечення ОКП ОТУ “Схід” (ОТУ “Донецьк”).

Згодом військовий підписав контракт із 88 окремим батальйоном морської піхоти. Був головним сержантом взводу технічного забезпечення. Мав прізвисько “Лазарь”. 

Гідно та професійно виконував військовий обов’язок на території Одеської області, на Херсонщині, а також на Авдіївському напрямку. 

20 липня 2023 року під час виводу військової техніки підрозділу з-під ворожого ракетного обстрілу  у населеному пункту Розлив Донецької області захисник загинув. 

29 липня воїна провели в останню путь та поховали у рідному місті на місцевому кладовищі, з усіма військовими почестями. 

31 липня побратими загиблого захисника помститись ворогу за втрату: відправили міни на смерть до окупантів із написом «За Лазаря від мінометників 88 ОБМП». 

За гідну службу Григорій Борисович був нагороджений нагрудним знаком “Ветеран війни”, медаллю “20 років сумлінної служби”, та медаллю “Захиснику Вітчизни”. 

Поділитись
Зараз читають