Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Суд обрав запобіжний захід військовослужбовцю Гнезділову, який самовільно залишив військову частину

12 Жовтня 2024 10:55
Олександра Сергєєва
<strong>Суд обрав запобіжний захід військовослужбовцю Гнезділову, який самовільно залишив військову частину</strong>

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід військовослужбовцю 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергію Гнезділову, який публічно самовільно залишив свою частину. За рішенням суду його взяли під варту строком на 60 діб. Сторона захисту Гнезділова буде подавати апеляцію.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного із зали суду.

Сам Гнезділов перед початком судового засідання заявив, що усвідомлював свої дії та зазначив, що не зможе продовжувати службу, поки не буде чітких термінів служби.

“Захист держави — обов’язок кожного громадянина, але без чітких термінів служби це перетворюється на кріпосне право, коли є цивільне суспільство і є каста військових, які є військовими довічно”, — сказав він.

Гнезділов також відповів на питання чи готовий він до того, що його засудять.

“А мене засудять. Чи я готовий? Мабуть, ніхто не готовий так довго “сидіти”. Але мені не лишили іншого варіанту. Мені доведеться “сидіти”, — сказав він.

Чоловік також заявив, що оголосить голодування, якщо Міноборони не напрацюють законопроєкт про демобілізацію.

Підтримати військового до зали суду прийшли учасниці спільноти “Чіткі терміни служби”. За словами Ольги, учасниці спільноти, яка виступає за чіткі терміни служби у лавах ЗСУ, вона не знає Сергія Гнезділова особисто, але для учасників об’єднання він — “герой”.

Нагадаємо, уродженець міста Вилкове, військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергій Гнезділов зробив заяву про те, що він самовільно покидає військову частину допоки в Україні не буде встановлено чітких строків демобілізації. 

Фото Суспільного.

Поділитись
Зараз читають