Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чи з’являться нові вбиральні та пішохідний перехід біля магазину АТБ у місті Болград?: відповідь влади

11 Жовтня 2024 11:40
Валерій Гайдаржи
Чи з’являться нові вбиральні та пішохідний перехід біля магазину АТБ у місті Болград?: відповідь влади

До дня міста в Болграді журналісти інтернет-видання “Махала” провели опитування місцевих мешканців, щоб дізнатися про їхні побажання щодо покращення інфраструктури міста. 

Мешканці вказали на незадовільний стан міських туалетів, які потребують негайного ремонту. Крім того, жителі звернули увагу на необхідність облаштування пішохідного переходу біля магазину АТБ, де щодня спостерігається інтенсивний рух транспорту.

Видання надіслало запит на інформацію до Болградської міської ради й отримало відповідь. У запиті було висвітлено два ключові питання: коли планується ремонт та модернізація міських вбиралень, які перебувають у незадовільному стані, та чи розглядається можливість облаштування пішохідного переходу біля магазину АТБ.

У відповіді на запит щодо пішохідного переходу повідомили, що роботи з ремонту доріг та іншої інфраструктури в Болградській громаді передбачені в Програмі з благоустрою на 2024-2026 роки, яка затверджена рішенням міської ради № 2025 – VIII від 08.12.2023 року. Фінансування цих заходів у 2024 році здійснюється з урахуванням наявного фінансового ресурсу місцевого бюджету та умов воєнного стану в Україні. Із відповіді так і не зрозуміло, чи планує міська влада облаштувати пішохідний перехід біля АТБ, про який просять мешканці.

Щодо ситуації з вбиральнями в місті в міській раді відповіли, що модернізація та будівництво нових громадських туалетів не належить до невідкладних видатків воєнного стану. Також додатково повідомили, що громадські туалети, які вже є в місті й знаходяться на балансі КП “Горводоканал”, регулярно прибираються працівниками комунального підприємства і  підтримуються в належному стані.

Журналіст видання обійшов громадські туалети в центрі місті, всі вони дуже брудні й користуватися ними неможливо.

Про проблему громадських туалетів в місті Болград наше видання писало ще в 2022 році. З того часу ситуація не змінилася.

Поділитись
Зараз читають