Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Профір Руслан

23 Вересня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Профір Руслан

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Татарбунари Білгород-Дністровського району Профіра Руслана Юхимовича, який загинув від рук російських окупантів у лютому 2023 року.

Як повідомляє голова Лиманської громади Василь Резніченко, народився Руслан 2 вересня 1976 року у місті Татарбунари. Тут він навчався, жив та деякий час працював. 

З самого початку повномасштабного вторгнення чоловік добровільно доєднався до лав ЗСУ. Ніс службу на посаді водія. Разом із побратимами виконував свій військовий обов’язок на запеклій Донеччині, зокрема на Мар’їнському та Покровському напрямках.

З 21 лютого 2023 року Руслан вважався безвісти зниклим. Рідні та близькі захисника до останнього шукали та плекали надію на чудо. Однак у червні цього року прийшло офіційне підтвердження загибелі захисника. 

Воїн загинув біля населеного пункту Мар’янка під час виконання чергового бойового завдання. Вдома у військового залишилась мати, яка втратила на цій війні сина і онука. 

21 червня 2024 року Лиманська громада провела захисника в останню путь та поховала його у рідному селі на місцевому кладовищі, віддавши належну шану загиблому. 

Поділитись
Зараз читають