Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

За пів року зооволонтери Болграда врятували понад 200 тварин (фото)

22 Вересня 2024 17:17
Софія Чебан
За пів року зооволонтери Болграда врятували понад 200 тварин (фото)

Зооволонтерський рух у місті Болград “Лапка допомоги” за пів року врятував та подбав про життя понад 200 безхатніх тварин. Про це інтернет-виданню “Махала” повідомили активісти руху.

Зооволонтерський рух “Лапка допомоги” розпочав свою діяльність восени минулого року. За останній рік волонтери виконали значну роботу: стерилізація безпритульних тварин, лікування, пошук домівок, реабілітація після аварій, вакцинація та обробка від паразитів. За останні пів року зооволонтери знайшли родини для 238 тварин, повністю вилікували після аварій, важких та заразних захворювань 25 чотирилапих друзів, простерилізували 48 кішок та собак і щодня опікуються сотнями тварин, які змушені виживати на вулиці.

“За останні шість місяців наша команда волонтерів, які, зазначу, не зобов’язані нікому, кожного дня борються з кількістю безпритульних тварин на вулиці. Нам буває важко, бо людей, які підтримують зооволонтерський рух у Болграді, мало, але ми вдячні тим, хто донатить постійно. Без вашої допомоги нам би не вдалося врятувати таку кількість тварин”, — каже зооволонтерка Евеліна.

Команда волонтерів — це 10 жінок, які невпинно працюють вже рік. Вони діють у межах своїх можливостей, вмінь, вільного часу та наявних коштів.

“На жаль, ставлення до тварин у місті не дуже доброзичливе. Ми багато разів ставали свідками жорстокого поводження з тваринами, проводили бесіди та зверталися до поліції. Роботи багато. Налагоджуємо зв’язок із владою та сподіваємося, що зможемо рухатися далі, бо проблема відсутності місця для перетримки тварин після операцій залишається відкритою”, — зазначила зооволонтерка Валерія.

Наразі зооволонтери шукають місце для перетримки тварин, готові до співпраці та планують черговий етап стерилізації й лікування безпритульних тварин. На рахунках, на жаль, не вистачає грошей, але волонтери не опускають руки й вірять, що людей, які хочуть підтримати таку важливу місію, стане більше.

Нагадаємо, нещодавно Махала розповідала історії порятунку безпритульних тварин в Болграді.

Реквізити для надання допомоги зооволонтерському руху:

ПриватБанк 

Номер картки конверта: 5168 7521 0183 7089 або можна натиснути на посилання.

Монобанк

Номер картки банки: 5375 4112 1142 6460 або посилання на Монобанку.

Поділитись
Зараз читають