Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Юр’єв Дмитро

17 Вересня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Юр’єв Дмитро

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця міста Білгород-Дністровський Юр’єва Дмитра Петровича, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, народився Дмитро 8 березня 1991 року у місті Маріуполь Донецької області. Чоловік дуже полюбляв спорт і навіть досяг в ньому професійних висот: став чемпіоном з тайського боксу. Він мріяв відкрити власний спортивний клуб і тренувати дітей, але плани довелося відкласти на невизначений строк. 

У 2018 році Дмитро став морським прикордонником. Проходив службу у 23 загоні Морської охорони. Зустрівши своє кохання, чоловік одружився та разом із дружиною виховував сина. 

З початком повномасштабного вторгнення родина переїхала мешкати до Білгород-Дністровського, а Дмитро став захищати рідний Маріуполь на посаді головного корабельного старшини 23-го загону морської охорони. 

11 березня 2022 року під час виконання бойового завдання щодо стримування та недопущення прориву ворожої техніки і живої сили противника в Маріуполь захисник загинув. 

На знак кохання Дмитро та його дружина Тетяна зробили татуювання. У кожного на руці – одне крило. Жінка каже, що тепер він став янголом-охоронцем для неї та сина.

За час служби Дмитро був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції». 

Наказом Голови Державної прикордонної служби України від 18 січня 2023 року головному корабельному старшині Дмитру Юр’єву було посмертно присвоєно чергове військове звання «штаб-старшина».

24 січня 2023 року захисник був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеню, який офіційно передали родині загиблого. 

Поділитись
Зараз читають