Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Виконком Болградської міської ради прийняв рішення про демонтаж трьох пам’ятників в Болграді

13 Вересня 2024 14:13
Тетяна Терзі
Виконком Болградської міської ради прийняв рішення про демонтаж трьох пам’ятників в Болграді

Члени виконкому Болградської міської ради прийняли рішення про демонтаж (вилучення) з публічного простору пам’ятників, пам’ятних знаків, їх окремих елементів, що містять символіку російської імперської політики в Болградській територіальній громаді. Про це повідомляє Махала з посиланням на міську раду.

Буде демонтований бюст Олександра Пушкіна в міському парку, який раніше мав ім’я Пушкіна, але також змінив назву. Також демонтують пам’ятник на місці, де проходив огляд російських військ на честь переправи через Дунай в період російсько-турецьких війн на південно-східній околиці Болграда та пам’ятник на честь переправи через Дунай російської армії в період російсько-турецьких війн, що розташовано на автошляху Болград – Ізмаїл, 1,0 км на південь від південної околиці міста Болград.

Згідно з рішенням виконкому КП «Горводоканал» Болградської міської ради має демонтувати ці три пам’ятники та провести благоустрій звільненої території протягом 15 календарних днів. Роботи з демонтажу відбудуться  після погодження  з Департаментом культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації. Пам’ятники мають виключити зі списку пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення на території Болградської територіальної громади Одеської області.

Нагадаємо,  рішення виконкому прийнято на виконання розпорядження голови Одеської ОВА «Про демонтаж (вилучення) з публічного простору пам’ятників, пам’ятних знаків, їх окремих елементів, що містять символіку російської імперської політики в Одеській області» від 27 липня 2024 року. Загалом на території Болградського району будуть демонтовані шість пам’ятників.

Поділитись
Зараз читають