Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Суворовська селищна рада профінансує п’ять громадських проєктів, спрямованих на розвиток громади

09 Вересня 2024 17:30
Олександра Сергєєва
Суворовська селищна рада профінансує п’ять громадських проєктів, спрямованих на розвиток громади

Під час проведення 51 сесії Суворовської селищної ради VІІI скликання депутати прийняли рішення визначити п’ятьох переможців конкурсного відбору громадських проєктів та закласти кошти у місцевий бюджет на 2025 рік на їхнє втілення. Про це “Махала” дізналася з рішення селищної ради.

Під час сесії виконавчому комітету було доручено здійснити необхідні заходи щодо планування і виділення коштів на реалізацію зазначених проєктів. Контроль за виконанням рішення покладено на Постійну комісію з питань фінансів. 

За результатами конкурсного відбору перемогли такі проєкти: 

«Оазис сквер – відкритий громадський і культурний простір»

Проєкт передбачає облаштування локації поруч із Будинком культури у селища Суворове, яка забезпечить умови для створення відкритого сучасного громадського і культурного простору для жителів і гостей селища і громади.

В рамках проєкту планується озеленення території з облаштуванням зручних лавочок для відпочинку. Вартість реалізації складає 495 тисяч гривень.

Зелена мрія

Проєктом пропонується провести озеленення території центральної вулиці села Старі Трояни, а саме – висалити дерева з вертикальною кореневою системою, провести квіткове озеленення та встановити між деревами ліхтарі. Також пропонується насадити вздовж вулиці лаванду, самшит та бирючину. На реалізацію проєкту необхідно 156100 гривень. 

Спорт – впевнений крок в майбутнє

Проєкт передбачає облаштування спортивного майданчика для занять спортом, де молодь зможе грати у футбол, волейбол, баскетбол, та інші активні види спорту у селі Приозерне. Це допоможе розв’язати проблему відсутності спортивної зали у закладі освіти. На реалізацію проєкту необхідно 126 тисяч гривень.  

Затишний куточок

Проєкт передбачає створення зони відпочинку в центрі села Нова Покровка, де мешканці села зможуть проводити дозвілля. Проєктом пропонується встановити стовпи освітлення, садові лавки, урни, та озеленити територію. Очікувана вартість реалізації проєкту складає 92200 гривень. 

Зелені легені села Острівне

Проєктом пропонується відновити полезахисну смугу, що розташована на межі села Острівне. Це сприятиме регулюванню водного потоку, що зменшить навантаження на дорожню та зливову інфраструктуру. Вартість реалізації складає 102 тисячі гривень. 

Поділитись
Зараз читають