Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Соломицький Валерій

05 Вересня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Соломицький Валерій

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Новоселівка Болградського району Соломицького Валерія Трифоновича, який загинув від рук російських окупантів у травні 2023 року.

Як повідомили у Болградській районній державній адміністрації, народився Валерій 18 березня 1985 року у селі Новоселівка Бородінської громади. Виріс хлопець у багатодітній родині, був дуже працьовитим, щирим та добрим. 

У цивільному житті чоловік почав розвивати власний бізнес, однак повномасштабне вторгнення внесло свої корективи. До лав ЗСУ Валерій доєднався добровільно. Служив у 79 окремій десантно-штурмовій Таврійській бригаді, військової частини А0224.

Уся велика родина військовослужбовця волонтерила, допомагаючи збирати кошти на потреби його бригади.

У травні 2023 року під час виконання військового обов’язку в зоні проведення бойових дій захисник загинув. 22 травня у рідному селі воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі, віддавши загиблому належну шану. 

25 квітня 2024 року військовий був посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеню, який був офіційно вручений батькам загиблого. 

Поділитись
Зараз читають