Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Кулевчанській громаді відкрили Меморіальну дошку на честь загиблого прикордонника

04 Вересня 2024 11:07
Ганна Ковальова
В Кулевчанській громаді відкрили Меморіальну дошку на честь загиблого прикордонника

У селі Розівка Білгород-Дністровського району відбулася церемонія відкриття Меморіальної дошки, присвяченої молодшому сержанту ДПСУ Іллі Старішу. Пам’ятну дошку встановили на фасаді гімназії, де колись навчався прикордонник. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Ілля загинув у перший день широкомасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого 2022 року, під час виконання завдань на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

У той трагічний день, він першим зафіксував початок артилерійського обстрілу, розпочатого російськими окупантами, і негайно передав інформацію побратимам. На жаль, молоде, сповнене надій та сподівань, обірвав ворожий вогонь, йдеться в повідомленні.

Прикордонники зазначили, що Ілля Старіш був відомий своєю рішучістю й водночас добротою. Він завжди йшов уперед, попри небезпеку, і ніколи не залишав своїх товаришів у біді. Його родина та побратими згадують Іллю як людину з великим серцем, яка завжди знаходила час для підтримки й допомоги іншим.

На церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні батьки, друзі та побратими Іллі, а також представники місцевої влади та громадськості. Освячення Меморіальної дошки провів військовий капелан отець Іван, а присутні вшанували пам’ять загиблого воїна та усіх, хто поклав своє життя за Україну, хвилиною мовчання.

«Ілля завжди був відданий своїй країні, понад усе любив і цінував свою сімʼю. Він був турботливим сином та братом, надійним побратимом, надзвичайно доброю та світлою людиною», – сказав заступник начальника прикордонного загону з персоналу полковник Іван Крихта.

Поховати воїна змогли лише через півтора року після трагедії. У серпні 2023 року тіло воїна предали рідній землі.

Відважного прикордонника Указом Президента України посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

В жовтні минулого року в селі Кулевча відкрили Алею слави, де навіки закарбовано імʼя Іллі Старіша.

Фото: Південне регіональне управління ДПСУ

Поділитись
Зараз читають