Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Юхневич Роман

04 Вересня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Юхневич Роман

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Каракурт (Жовтневе) Болградського району Юхневича Романа Івановича, який загинув від рук російських окупантів у квітні 2024 року.

Як повідомили у Чорноморській міській раді, народився Роман 13 жовтня 1984 року у селі Жовтневе (з 2016 року – Каракурт). Був бесарабським болгарином. В жовтні 2023 року, одружившись, чоловік разом з дружиною переїхав до міста Чорноморськ.

У  151-му навчальному центрі розповіли, що Роман був ветераном війни, з початком повномасштабного вторгнення був членом організації ВГО “Українська Служба Порятунку “. Був інструктором з тактичної медицини у 151-му навчальному центрі, мав позивний “Болгар”.

У вересні 2023 року за героїзм та професіоналізм, проявлений при рятуванні побратимів під час виконання бойових завдань ВГО “Українська Служба Порятунку” нагородила військовослужбовця знаком народної пошани “За врятовані життя”. В листопаді 2023 року за свої бойові заслуги захисник був нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня. 

Побратими зазначають, що Роман був найкращим бойовим медиком батальйону, на рахунку якого були десятки врятованих життів. 

В останній час військовий для підвищення кваліфікації, проходив стажування інструктора з тактичної медицини в Одесі. 10 квітня 2024 року, повертаючись додому з навчань, Роман став свідком першого прильоту ракети «Іскандер» і кинувся надавати домедичну допомогу постраждалим. Однак російські окупанти завдали повторний удар з коротким інтервалом по тому ж місцю і захисник загинув на місці, намагаючись врятувати життя інших людей.

14 квітня у місті Чорноморськ воїна провели в останню путь та поховали на Алеї слави на міському кладовищі.

Поділитись
Зараз читають