Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Допустив розтрату майже 4 млн гривень на відновленні інфраструктури Одещини після прильотів: чиновнику НЕК «Укренерго» повідомлено про підозру 

27 Серпня 2024 15:20
Ганна Ковальова
Допустив розтрату майже 4 млн гривень на відновленні інфраструктури Одещини після прильотів: чиновнику НЕК «Укренерго» повідомлено про підозру 

За службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, посадовцю загрожує до пʼяти років вʼязниці. Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

На початку 2023 року НЕК «Укренерго» уклало договір з підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання, що постраждало після ракетних ударів. 

Згідно з договором необхідно було виконати роботи з демонтажу старих трансформаторів та доставки й підключення двох нових.

Чиновник компанії, який відповідав за цей договір, не провів перевірку документації та затвердив угоду, вартість якої значно перевищувала реальні витрати. Крім того, він погодив надання послуг з міжнародних перевезень, що фактично не виконувались.

Внаслідок цього підприємство отримало понад 3,7 млн грн збитків. 

Наразі посадовцю повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4250 до 12750 грн або без такого.

Разом із посадовцем на лаву підсудних ризикують потрапити двоє директорів підрядних компаній. Обвинувальні акти щодо них вже передані до суду.

Поділитись
Зараз читають