Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Криничненська сільська рада готова заплатити за утеплення ліцею майже мільйон гривень компанії, голову якої підозрюють в розкраданні коштів

27 Серпня 2024 13:47
Анатолій Стоянов
Криничненська сільська рада готова заплатити за утеплення ліцею майже мільйон гривень компанії, голову якої підозрюють в розкраданні коштів

Криничненська сільська рада Болградського району провела закупівлю без використання електронної системи на виконання робіт з капітального ремонту фасаду ліцею Криничненської сільської ради, що розташований у селі Криничне на вулиці Інзовська. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро

За 974 451 грн планують провести роботи з енергозбереження, тобто утеплити фасад будівлі. 

Цікаво, що тендерна документація не містить пояснювальних документів. Зазвичай до тендерів додається докладний план робіт, який розписує що саме та на якій площі будуть робити. Рідше додають скорочений кошторис – скільки витратять на заробітну плату, матеріали тощо. 

Однак цього разу Криничненська сільська рада провела закупівлю без жодного пояснювального документа, переможцем стало ТОВ “БЕССАРАБІЯСТРОЙ”. Відомо лише, що роботи мають бути завершені до 31 грудня. 

Згідно з даними сайту Youcontrol «Бессарабіястрой» було зареєстровано понад 7 років тому. Адресою компанії вказано село Богданівка Тарутинської громади. Підприємство спеціалізується на будівництві житлових та нежитлових споруд. Останні роботи, які виконував підрядник – ремонт навчальних закладів Тарутинської громади. 

Минулого року компанія декілька разів ставала об’єктом розслідувань у ЗМІ. Єдиним кінцевим бенефіціаром компанії є Сергій Ратков, який, за результатами розслідувань видання “Антикорупційний вимір” та проєктом “Посіпаки”, є помічником-консультантом депутата Одеської обласної ради від партії “Довіряй ділам” Олександра Каші. 

Крім того, директора компанії підозрюють у розкраданні коштів, скоєного за попередньою змовою. Розслідування ще триває, останнім рішенням Тарутинського суду від 17.06.2024 чоловіку обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічну пору доби з 22 год. 00 хв до 06 год. 00 хв. строком на 60 діб, тобто з 17 липня 2024 року по 14 вересня 2024 року включно.

Поділитись
Зараз читають