Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болград святкує своє 203-річчя та 80 річницю визволення від нацистських окупантів (Фото)

25 Серпня 2024 13:32
Ганна Ковальова
Болград святкує своє 203-річчя та 80 річницю визволення від нацистських окупантів (Фото)

Сьогодні, 25 серпня, в Болграді розпочалися святкові заходи, присвячені 203-річчю міста та 80-й річниці вигнання нацистських окупантів з території Болграда. Про це повідомляє журналіст інтернет-видання “Махала” з місця подій.

Урочисті заходи розпочалися о девʼятій годині на центральній площі міста з загальноукраїнської хвилини мовчання в памʼять про тих, хто віддав своє життя за волю та незалежність українського народу.

Зразковий ансамбль танцю “Натхнення” під керівництвом Вікторії Алавацької підготував для усіх присутніх танцювальну постанову, в якій зображено матір, яка чекає свого сина з фронту.

Після цього відбулася урочиста церемонія підняття прапора міста. Право підняти прапор було надано талановитій молоді, якій присуджено стипендії Болградської міської ради за великі досягнення у навчанні та активну участь у житті міста.

“Право на підняття прапору міста Болград надається нашій молоді, майбутньому нашої держави та послідовникам наступних поколінь – Арині Гіневській, Регіні Желясковій та Єгору Кисьовському”, – зазначила ведуча заходу Яна Дулгер.

Перед присутніми виступили перший заступник голови районної державної адміністрації Валерій Єребакан, голова районної ради Михайло Садаклієв та голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв. 

“Сьогодні ми відзначаємо жалобну дату – 80-ту річницю вигнання нацистських окупантів з території Болграда. Схиляємо голови перед памʼяттю захисників та захисниць, які віддали життя за визволення нашого міста. Адже вони не тільки зберегли його, а й надали можливість народитися тут не одному поколінню болградців. Сьогодні, як і 80 років тому, на нашій землі війна. Підступний ворог знищує міста і села, гинуть бійці та мирні жителі. Але ми не здаємося, і знову переможемо, адже боремося за найдорожче, що у нас є – за нашу землю, свободу і майбутнє”, – зазначив у своїй промові Сергій Димитрієв.

Після цього усі присутні поклали квіти до памʼятника загиблим воїнам та відправилися у Спасо-Преображенський собор, де відбувся молебень за здоровʼя та благополуччя мешканців Болграда.

Окрім цього на різних локаціях міста проводяться спортивні змагання, а також різноманітні виставки та благодійний ярмарок. Ввечері, о 17:00, в глядацькій залі Центру культури та дозвілля (вул. Інзовська, 170) відбудеться вистава театральної студії ОнгЪл під керівництвом Серафима Савченко “Ласкаво просимо додому” та святкова концертна програма.

Поділитись
Зараз читають