Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Сидоренко Максим

20 Серпня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Сидоренко Максим

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Ізмаїл Сидоренко Максима Максимовича, який загинув від рук російських окупантів у червні 2024 року.

Як повідомляє міський голова міста Ізмаїл Андрій Абрамченко, народився Максим 17 серпня 1996 року в місті Ізмаїл. Тут хлопець навчався у школі №1, по закінченню якої вступив у Вище профтехучилище №9. Здобувши професію Максим пішов на військову службу. 

З 2018 року захисник служив у Національній гвардії військової частини 3058. У 2021 році Максим став студентом Навчально-наукового інституту інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій НА СБУ, обравши заочну форму навчання.

Після початку повномасштабного вторгнення військовий перевівся до батальйону спецпризначення «Донбас», де став командиром відділення взводу спецпризначення. Разом із побратимами виконував бойові завдання на запеклих напрямках бойових зіткнень, зокрема на Донеччині, а саме під Часовим Яром.

За згадками побратимів Максим був професійним командиром відділення, гідним воїном, який завжди йшов попереду, поважав та цінував всіх своїх солдат та мав неабиякий авторитет та довіру у своєму підрозділі. Саме тому з захисника завжди брали приклад інші військовослужбовці.

10 червня 2024 року під час виконання бойових завдань біля міста Часів Яр Донецької області захисник загинув. Вдома у військовослужбовця залишилась мати, сестра, брат і дружина, із якою захисник одружився цьогоріч.

14 червня воїна провели в останню путь та поховали в Ізмаїлі на Алеї слави, віддавши всю належну шану загиблому. 

Поділитись
Зараз читають