Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Коротошин Іван

18 Серпня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Коротошин Іван

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця села Острівне Ізмаїльського району Коротошина Івана Івановича, який загинув від рук російських окупантів у серпні 2023 року.

Як повідомляє Будинок культури села Острівне Суворовської селищної ради, народився Іван 26 лютого 1997 року у Степовій Долині на Миколаївщині. Потім хлопець деякий час з родиною мешкав у Острівному Суворівської громади. 

У 19 років Іван пішов служити добровольцем в АТО. Прослуживши три роки, повернувся додому. Разом із дружиною Оленою чоловік став виховувати доньку. 

Повернувшись у цивільне життя Іван вступив на факультет філології та журналістики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Про це повідомили на сайті вишу. Чоловік навчався за освітньою програмою «Середня освіта (Українська мова і література). Психологія», але через повномасштабне вторгнення так і не встиг втілити мрію у життя і отримати диплом – на момент загибелі воїн був студентом четвертого курсу.

У березні 2022 року, коли окупанти почали обстрілювати рідне село, Іван вивіз родину у безпечне місце, а сам приєднався до лав 79 окремої десантно-штурмової бригади аби захищати рідну країну від ворога. Разом із побратимами військовий перебував у найзапекліших напрямках фронту, зокрема на Донеччині. 

8 серпня 2023 року чоловік востаннє приїжджав до родини у відпустку. Однак вже за тиждень, 16 серпня, під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку захисник загинув. 

25 серпня у рідному селі воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі, віддавши загиблому належну шану.

Поділитись
Зараз читають