Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Муха Олег

17 Серпня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Муха Олег

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Арциз Болградського району Муху Олега Петровича, який загинув від рук російських окупантів у серпні 2022 року.

Як повідомляє Ладижинська міська рада, народився Олег 11 червня 1985 року у місті Арциз. Тут закінчив Арцизьку ЗОШ №4. По закінченню школи став навчатися в професійно – технічному училищі в селі Теплиця, де здобув професію електрика.

Згодом чоловік переїхав до Одеси, де був призваний до лав Збройних сил України на строкову військову службу. Потім Олег перевівся на службу за контрактом.

У 2015 році перебував в зоні бойових дій на Сході як учасник АТО. За гідну військову службу був нагороджений відзнакою командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність», а також медаллю – «Захисникам Вітчизни».

По завершенню контрактної служби Олег переїхав мешкати до міста Ладижина Вінницької області. Тут чоловік працював у монтажному управлінні.

26 червня 2020 року чоловік повторно підписав контракт зі Збройними Силами України. Повномасштабна війна застала захисника вже безпосередньо на фронті. Разом із побратимами військовий боронив Миколаївщину.

20 серпня 2022 року під час ведення бойових дій з окупантами поблизу села Любомирівка Миколаївської області захисник загинув. 

24 серпня в Ладижині воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі з усіма військовими почестями.

28 березня 2024 року молодший сержант Олег Муха був посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня». 14 серпня Олегу було посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади».

Поділитись
Зараз читають