Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Арцизької громади відправиться до в’язниці за ухилення від мобілізації

13 Серпня 2024 15:00
Олександра Сергєєва
Мешканець Арцизької громади відправиться до в’язниці за ухилення від мобілізації

Арцизький районний суд визнав уродженця села Прямобалка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

У травні поточного року підсудний отримав повістку та був доправлений на проходження медичного огляду військово-лікарської комісії, який пройшов вдало та був визнаний придатним до військової служби. 

Протягом тижня після проходження чоловік мав з’явитися до ТЦК, звідки його мали доправити до військової частини, однак служити він наміру не мав, тож закрився вдома та нікуди не пішов. Врешті решт його заарештували та відправили на лаву підсудних відповідати за свій вчинок.

Під час судового засідання чоловік визнав себе винним та щиро розкаявся, проте суд щире каяття не прийняв, оскільки обвинувачений протягом судового розгляду лише формально заявляв про своє каяття, однак не вживав жодних реальних і дієвих заходів для з`явлення на військову службу. 

Крім того, суд завважав, що підсудний несе небезпеку, оскільки відмова від захисту Батьківщини може призвести до підриву військової дисципліни, тож правильним буде відбування покарання в умовах ізоляції від суспільства.

Тому суд вирішив призначити чоловіку покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. 

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду через Арцизький районний суд Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають