Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканців Бессарабії просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України воїну-земляку 

13 Серпня 2024 10:35
Олександра Сергєєва
Мешканців Бессарабії просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України воїну-земляку 

На офіційному сайті Президента України створена петиція про надання почесного звання Героя України (посмертно) мешканцю Білгород-Дністровського району, солдату Колесниченку Олександру Олеговичу. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Відповідну петицію створила сестра полеглого захисника  Анастасія Олегівна Колесниченко.

“Просимо Вас надати моєму брату, Колесниченку Олександру Олеговичу (позивний “Барс”), який проходив службу в 57 окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Кості Гордієнка, почесне звання Героя України (посмертно)”, – сказано в тексті петиції.

Олександр народився та виріс у селі Випасне Мологівської громади. Після початку повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ та виконував бойові завдання на Харківщині. 

20 травня під час боїв біля міста Вовчанськ Чугуївського району Олександр отримав вибухову травму та був госпіталізований до Головного військового клінічного шпиталю міста Київ. Лікарі декілька тижнів боролися за його життя, проте першого червня захисник помер.

Йому було лише 29 років. Він не встиг пожити та створити власну родину. Аби вшанувати пам’ять полеглого воїна сестра полеглого закликає небайдужих підписати петицію про присвоєння Олександру звання Герой України. 

Підписати петицію можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають