Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Вилківській громаді відкрили Алею слави в пам’ять про загиблих воїнів-земляків

13 Серпня 2024 10:11
Олександра Сергєєва
У Вилківській громаді відкрили Алею слави в пам’ять про загиблих воїнів-земляків

В селі Мирне Вилківської громади відбулося відкриття Парку пам’яті та слави, де навіки закарбували імена двох полеглих захисників. Про це повідомив Виконавчий комітет Вилківської міської ради. 

Урочисте відкриття меморіалу відбулося у неділю, 11 серпня. Військовослужбовці, ветерани, священнослужителі, представники влади, установ і організацій, учні, рідні та близькі загиблих воїнів, жителі та гості громади зібралися, аби віддати шану загиблим захисникам – Дмитру Масленнікову та Зенченко Геннадію.  

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв, після чого перед присутніми виступив з промовою Вилкіський міський голова Матвій Іванов, а колектив Мирнівського будинку культури виконав проникливі вірші та пісні. 

Наприкінці заходу представники духовенства відправили панахиду за загиблими Героями та провели освячення Парку, після чого усі присутні поклали квіти до світлин полеглих Героїв.

Довідково:

Дмитро В’ячеславович Масленніков 1991 року народження загинув 11 квітня 2023 року під час оборони міста Бахмут, отримавши важкі поранення внаслідок мінометного обстрілу. Указом Президента України від 26 липня 2023 року Дмитра було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступені (посмертно).

Геннадій Сергійович Зенченко 1985 року народження загинув 30 липня 2022 року у боях за Авдіївку. 7 серпня 2022 року воїна провели в останню путь та поховали на Новому цвинтарі в Кілії, де він проживав з родиною. 

Поділитись
Зараз читають