Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Гузенко Владислав

13 Серпня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Гузенко Владислав

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця міста Ізмаїл Гузенко Владислав Ігорович, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року.

Як повідомляє Ізмаїльська гімназія № 10, народився Владислав 2 червня 2002 року в місті Ізмаїл. Тут він отримав середню освіту, зарекомендувавши себе дуже активним, позитивним, усміхненим і працьовитим хлопцем.

З початку повномасштабного вторгнення Владислав був мобілізований до лав Збройних Сил України та спочатку проходив службу в навчальній частині міста Болград. Трохи згодом із побратимами захисник боронив Миколаїв.

Вночі з 17 на 18 березня до казарми в місті Миколаїв, в якій спали солдати, прилетіла ворожа ракета. Тоді Владислав ще довго вважався безвісти зниклим. Понад шість місяців рідні сподівалися на чудо, однак у липні 2022 року вдалося підтвердити факт загибелі військового за допомогою ДНК-експертизи.

9 липня 2022 року воїна провели в останню путь та поховали у рідному місті на Алеї Слави на Новому кладовищі. 

Поділитись
Зараз читають