Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Заступник міністра енергетики України попався на хабарі у пів мільйона гривень: як на це відреагував Кабмін 

12 Серпня 2024 12:15
Олександра Сергєєва
Заступник міністра енергетики України попався на хабарі у пів мільйона гривень: як на це відреагував Кабмін 

Чиновник за хабар обіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничовидобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Про це повідомили у СБУ.

Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському.

Навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики з проханням посприяти їм в отриманні дозволу на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону. Посадовець побачив в цьому можливість підзаробити та почав вимагати за свої послуги кошти, і не маленькі – пів мільйона гривень. 

До організації схеми він залучив приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини, з якого мали розпочати евакуацію устаткування після отримання чиновником частини хабаря.

Оплата проходила у декілька траншів, кожен з яких задокументувала СБУ, а під час отримання останньої частини суми посадовця Міненерго та трьох його спільників затримали «на гарячому».

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Кабміні вже відреагували на подію. Представник Уряду Тарас Мельничук повідомив, що Олександра Валерійовича Хейла звільнено з посади заступника Міністра енергетики України.

Поділитись
Зараз читають