Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В тендерах Болградської та Теплицької громад зафіксовано ознаки завищення цін: деталі

10 Серпня 2024 14:00
Ганна Ковальова
В тендерах Болградської та Теплицької громад зафіксовано ознаки завищення цін: деталі

При Одеській обласній військовій адміністрації веде свою діяльність робоча група “Прозорість та підзвітність”. Її члени щотижнево проводять аналіз тендерів, які оголошуються громадами, на предмет доцільності та адекватної ціни. Таким чином в липні в Болградському районі проаналізовано тендери на понад 15,7 млн гривень. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Одеську обласну державну адміністрацію.

Усього робоча група минулого місяця розглянула 33 тендерні закупівлі, які здійснювались територіальними громадами Болградського району на загальну суму 15756,9 тис. грн.

“Особливу увагу було приділено закупівлям, які викликали сумніви щодо їх доцільності або у вартості можуть бути ознаки завищення цін. Це зокрема послуги з технічного обслуговування обладнання та механізмів, послуги з ремонту, технічного обслуговування дорожньої інфраструктури і пов’язаного обладнання, а також закупівлі швидкоспоруджуваної модульної споруди для улаштування найпростішого укриття, протипожежне, рятувальне та захисне обладнання, твердого та дизельного палива, закупівля паливно-мастильних матеріалів, мультимедійного обладнання, закупівля будівельних матеріалів, послуги з нерегулярних пасажирських перевезень, закупівля продуктів харчування, обладнання для харчування закладів освіти, телевізійне й аудіовізуальне обладнання, а також послуги лікувальних закладів”, – повідомили в ОВА.

Там також зазначили, що під час розгляду договорів Болградської та Теплицької громад робоча група зафіксувала ознаки завищення цін. Тепер голови громад зобовʼязані надати роз’яснення та обґрунтування щодо виявлених зауважень та у разі виявлення порушень скасувати відповідні тендерні закупівлі.

Нагадаємо, робоча група “Прозорість та підзвітність” створена в Одеській ОВА в жовтні 2023 року. Результатом діяльності групи є скасовані тендери: так, наприклад, в листопаді на Одещині скасовано недоречних тендерів майже на 13 мільйонів гривень, а у грудні робоча група скасувала тендерів на більше ніж 63 мільйони гривень.

Поділитись
Зараз читають