Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Україні очікується подорожчання хліба: коли та наскільки

09 Серпня 2024 16:33
Олександра Сергєєва
В Україні очікується подорожчання хліба: коли та наскільки

Уже в серпні ціни на хлібобулочні вироби в Україні можуть зрости на 10–20% залежно від асортименту. Про це в ефірі “КИЇВ24” розповів президент Всеукраїнської асоціації пекарів і директор компанії “Київхліб” Юрій Дученко.

Він пояснив, що це вимушений крок, оскільки деякі заводи вже працюють в одну зміну і скорочують асортимент. Тим паче, що в Україні зросли тарифи на електроенергію, а також незрозуміло, що буде з податками.

Крім того, він сказав, що в Україні очікується подорожчання борошна. Дученко повідомляє, що в квітні ціна на борошно становила 10 тисяч гривень за тонну, але зараз вона зросла до 15 тисяч. Очікується, що до листопада вартість досягне 16-16,2 тисячі гривень.

За його словами, інша сировина, зокрема цукор, соняшникова олія, подорожчала з початку року більш ніж на 20%. Також зростають витрати на електроенергію, логістику, пакувальні матеріали тощо.

На жаль, якщо такими темпами триватиме, без підняття ціни у вересні прогнозується навіть дефіцит хлібобулочної продукції”, – уточнив Дученко.

Поділитись
Зараз читають