Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Збірна України здобула перше золото на Олімпійських іграх

04 Серпня 2024 10:00
Ганна Ковальова
Збірна України здобула перше золото на Олімпійських іграх

Українська збірна здобула золоту медаль у жіночому командному турнірі з фехтування на Олімпіаді-2024. Нашу країну представляли фехтувальниці у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької (у фінальному змаганні вона була в запасі).

У фіналі українські спортсменки перемогли команду Південної Кореї з рахунком 45:42. До цього у півфіналі вони зустрілися з фехтувальницями з Японії, здобувши перемогу з рахунком 45:32.

Золоту медаль для команди вирвала Ольга Харлан, яка відіграла відставання у три бали і перемогла у вирішальному двобої.

Емоції переможців

Це вже друга медаль для Харлан на цій Олімпіаді. Кілька днів тому вона здобула за “бронзу” в індивідуальному змаганні.

Загалом для України це третя медаль на Олімпіаді в Парижі і перша золота. Два дні тому срібну медаль здобув Сергій Куліш у стрільбі з гвинтівки з трьох позицій на дистанції 50 метрів.

Емоції переможців

Зазначимо, що Олена Кравацька та Аліна Комащук є одеситками. Як повідомили в Одеській ОВА, до змагань їх готував тренер Олександр Васютін.

Також цікавим є факт, що Ольга Харлан – перша спортсменка в історії України, що вигравала медалі на чотирьох різних Олімпіадах у кар’єрі.

Зазначимо, Олімпіада триватиме до 11 серпня. 8-9 серпня відбуватимуться змагання з вільної боротьби, де Україну представлятиме, в тому числі, уродженець Болградського району Василь Михайлов.

Поділитись
Зараз читають