Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі виділили понад 1,5 млн грн на ремонт будинку, який постраждав під час останньої дронової атаки

28 Липня 2024 14:30
Анатолій Стоянов
В Ізмаїлі виділили понад 1,5 млн грн на ремонт будинку, який постраждав під час останньої дронової атаки

Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради оголосило тендер на поточний ремонт багатоквартирного житлового будинку, розташованого на вулиці Ізмаїльська, що постраждав внаслідок російської збройної агресії 24 липня. Про це Махала дізналася з сайту Прозорро

Як зазначено в акті пошкоджень, внаслідок влучання ударного дрона в будівлі було пошкоджено  зовнішні стіни та фасад площею 8,7 м2, кахельна плитка у під’їзді на площі 5,7 м2, 78,6 м2 стелі, внутрішні стіни та перегородки на площі, 8 вхідних дверей,  склопакети та вигорів сайдинг на балконах мешканців будинку. 

Аби мешканці якнайшвидше повернулися до нормального життя у своєму будинку, було терміново проведено тендер на його ремонт. Закупівля відбувалася без використання електронної системи, тож переможця було обрано одразу – ним стало місцеве підприємство ПП “Роднік”, яке погодилося виконати роботу за 1 606 968 гривень. З цієї суми на заробітну плату витратять 93,3 тисячі грн, на матеріали 1182523 грн, а залишок – загальновиробничі витрати.

Якщо розглядати тендер докладніше, то згідно з документацією підрядник має замурувати зруйновані ділянки зовнішніх стін, замінити вікна та двері, розібрати покриття підлоги у під’їзді, залити бетоном та улаштувати плиткою.  

Стосовно внутрішнього оздоблення, буде проведено роботи з тинькування внутрішніх стін з подальшим фарбуванням, опорядження стель пластиковою вагонкою, демонтаж розбитих світильників з заміною на нові.

Також підрядник встановить блоки кондиціонерів, які були пошкоджені внаслідок влучання, та облицює балкони, які вигоріли, сайдингом.

Завершити роботу підрядник має до 9 вересня 2024 року. Фінансування здійснюватиметься коштом місцевого бюджету. 

Поділитись
Зараз читають