Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ізмаїльський район під загрозою: у сусідній Румунії спалах захворювання дрібних жуйних тварин на чуму

27 Липня 2024 12:00
Ганна Ковальова
Ізмаїльський район під загрозою: у сусідній Румунії спалах захворювання дрібних жуйних тварин на чуму

На території Румунії в повіті Тулча на фермі з поголів’ям 51119 овець зареєстровані випадки захворювання тварин на чуму дрібних жуйних. Спалах зареєстровано на відстані близько 50 км від кордону з Україною. Враховуючи безпосередню близькість кордону Ізмаїльського району Одеської області з Румунією, існує висока ймовірність занесення збудника чуми дрібних жуйних на територію Ізмаїльського району Одеської області. Про це повідомили в пресслужбі Ізмаїльської РДА.

З цього приводу в Ізмаїльській районній державній адміністрації відбулося засідання Державної  надзвичайної протиепізоотичної комісії. Аби мінімізувати ризики занесення та розповсюдження збудника чуми дрібних жуйних та задля забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, комісія визначила на території Ізмаїльського району Одеської області 10 кілометрову загрозливу зону щодо чуми дрібних жуйних вздовж кордону з Румунією.

До загрозливої зони включено населені пункти: с. Долинське, с. Орлівка, м. Рені, с. Новосільське, с. Ларжанка, с. Матроська, с. Броска, м. Ізмаїл, с. Саф’яни, с. Стара Некрасівка, с. Багате, с. Кислиця, м. Кілія, с. Ліски, м. Вилкове. 

“При ознаках захворювання чи у разі незвичної поведінки тварин, у випадку масової загибелі, необхідно терміново сповістити спеціалістів державної ветеринарної служби”, – закцентували в Ізмаїльській РДА.

Поділитись
Зараз читають